De deelnemende teams krijgen van de organisatie verschillende ingrediënten. Met deze producten gaan ze aan de slag. Ieder team is vrij om te maken wat ze willen. Echter, er moet gebruik worden gemaakt van het verstrekte vlees en het (verplichte) product. Het spreekt voor zich dat de de gerechten bereid worden op een barbeque.  

Er dienen in totaal 3 borden per gerecht gemaakt te worden. Op een afgesproken tijdstip worden de borden ingeleverd. 2 borden worden beoordeeld door de jury en 1 bord wordt tentoongesteld voor het publiek.

Wat wordt er door de organisatie verstrekt?

  • Wedstrijdtent 3×3
  • 1x werktafel 180 x 80
  • Foodbasket
  • Wedstrijdborden
  • Wedstrijdvlees en de 3 verplichte producten
  • Tempex koelbox met ijs
  • Sfeervolle wedstrijdlocatie
  • Een centrale koelwagen waar de teams gebruik van kunnen maken
  • Speciale container voor het afvoeren van de assen
  • Centrale watervoorziening

Waar dienen de teams zelf voor te zorgen?

  • Barbecuetoestellen in degelijke staat
  • Brandstof voor de toestellen (gas / houtskool)
  • Eventuele bijgerechten / kruiden enz.
  • Kookgerief (messen, tangen, snijplanken enz)
  • Reglementair blusapparaat (min 6kg) en een branddeken

NB: Er kan geen gebruik gemaakt worden van elektrische toestellen, er is GEEN elektriciteit voorzien. Gebruik van generatoren is eveneens niet toegestaan.

POR foto BBQ team zelf