De deelnemende teams krijgen van de organisatie verschillende ingrediënten. Met deze producten gaan ze aan de slag. Ieder team is vrij om te maken wat ze willen. Echter, er moet gebruik worden gemaakt van het verstrekte vlees en het (verplichte) product. Het spreekt voor zich dat de gerechten bereid worden op een barbeque.

Er dienen in totaal 3 borden per gerecht gemaakt te worden. Op een afgesproken tijdstip worden de borden ingeleverd. 2 borden worden beoordeeld door de jury en 1 bord wordt tentoongesteld voor het publiek.

Tijdstippen aflevering gerechten:

Tussen 12u15 en 12u45 – aanleveren kipgerecht

Tussen 13u15 en 13u45 – aanleveren varkensgerecht

Tussen 14u15 en 14u45 – aanleveren rundsgerecht

Tussen 15u15 en 15u45 – aanleveren gerecht van de Black Box 

17u – proclamatie

Wat wordt er door de organisatie verstrekt?

  • Wedstrijdtent 3×3
  • 1x werktafel 180 x 80
  • Foodbasket
  • Wedstrijdborden
  • Wedstrijdvlees en de 3 verplichte producten
  • Tempex koelbox met ijs
  • Sfeervolle wedstrijdlocatie
  • Een centrale koelwagen waar de teams gebruik van kunnen maken
  • Speciale container voor het afvoeren van de assen
  • Centrale watervoorziening

Waar dienen de teams zelf voor te zorgen?

  • Barbecuetoestellen in degelijke staat
  • Brandstof voor de toestellen (gas / houtskool)
  • Eventuele bijgerechten / kruiden enz.
  • Kookgerief (messen, tangen, snijplanken enz)
  • Reglementair blusapparaat (min 6kg) en een branddeken

NB: Er kan geen gebruik gemaakt worden van elektrische toestellen, er is GEEN elektriciteit voorzien. Gebruik van generatoren is eveneens niet toegestaan.

POR foto BBQ team zelf

10 geboden

  1. Iedereen mag deelnemen, het is niet beperkt tot ‘Peltenaren’
  2. De standen kunnen opgebouwd worden tussen 8u00 en 10u30
  3. Het gebruik van een elektrische frietketel of oven wordt niet toegestaan
  4. De verkoop van dranken of eten aan het publiek is niet toegestaan
  5. Je tent omtoveren en gebruiken als een discobar is niet toegestaan
  6. De teams zorgen zelf voor een brandblusapparaat en een branddeken
  7. Op het einde van de wedstrijd moeten alle ingrediënten uit de foodbasket verplicht gebruikt zijn
  8. Elk team bereidt 3 wedstrijdborden (1 presentatiebord + 2 borden voor de jury) per gerecht, die gelijktijdig aangeleverd worden aan de jury
  9. Elke stand wordt proper en zonder schade achtergelaten
  10. De juryvoorzitter heeft het laatste woord